VINARIUM LENDAVA

RAZISKOVANJE

VINARIUM LENDAVA

Naše raziskovanje Lendave z okolico smo pričeli z odličnim kosilom v domači, prijetni gostilni Lovski dom v Lendavi. Moj dom je za bivanje v Lendavi postal hotel Cubis.

Še prvi večer smo se povzpeli na razgledni stolp Vinarium s katerega smo opazovali širno pokrajino pod nami. Pogled seže v kar 4 države.

Po odlični večerji in degustaciji hišnih vin v Hiši vina Cuk je bil čas, da naberemo moči za drugi dan raziskovanja Lendave.

Po odličnem zajtrku, smo s kolesi, ki smo si jih izposodili v Kolesarskem centru Murania, kolesarili po samem mestu, se ustavili v kulturni dvorani, kjer deluje edinstven časovni stroj, pa v sinagogi in si ogledali razstavo na Lendavskem gradu. Za malice med kolesarjenjem je poskrbelo Turistično društvo Hotiza, nekoliko kasneje za kosilo pa gostilna Malibu na Kapci.

Za konec smo se podali še v kapelo Svete Trojice, kjer so bili sploh najmlajši navdušeni nad mumijo Mihaela Hadika.

Lendava je res kraj doživetij in obisk tega prijetnega kraja v skrajno vzhodnem delu države res priporočamo.

FELFEDEZÉZSEK

VINARIUM LENDVA

Lendva és környéke felfedezését egy kiváló ebéddel kezdtük meg a házias és hangulatos Lovski dom vendéglőben Lendván. Két éjszakára egy, a Vinarium szórt szobás szálloda részét képező házikó lett az otthonunk.

Ez egy egyedi lehetőség, hogy megismerje és megélje Lendvát és a bortermő vidékét, és szinte kötelező kipróbálni.

Már az első este meglátogattuk a Vinarium kilátót, amely tetejéről megcsodáltuk az elénk táruló tágas vidéket. Innét a tekintetünk 4 országba elér. A Cuk Borházban elfogyasztott kiváló vacsorát és a borkóstolót követően eljött az ideje, hogy erőt merítsünk Lendva felkutatására másnap.

A finom reggeli után, amivel a Hungarikum bolt látott el bennünket, a Murania Kerékpárközpontban kikölcsönzött kerékpárokkal végigtekertünk a városon, megálltunk a színháznál, ahol egy egyedi időgép is működik, megnéztük a zsinagógát, valamint a lendvai várban láhtható tárlatot. A kerékpározás közben a Hotizai Idegenforgalmi Egyesület készített uzsonnát számunkra, kicsivel később pedig a kapcai Malibu vendéglő várt bennünket ebéddel.

A túra végén még elindultunk a Szentháromság-kápolna felé, ahol főképp a legfiatalabbaknak nagyon tetszett Hadik Mihály múmiája.

Lendva valóban az élmények városa és nagyon ajánljuk, hogy látogassa meg az ország legkeletibb részében fekvő kellemes várost és környékét.

lendava
lendava
lendava
lendava (12 of 15)
lendava