Fancy Maldivi

Maldivski prestižni dragulj so resorti. A ni vam treba tam stanovati, da bi izkusili njihovo udobje. Veseli so tudi dnevnih obiskovalcev.

Adaaran Prestige Vadoo Resort

maldives (7)

Gre za 5-zvezdični kompleks sestavljen izključno iz hišic na vodi. Tja vas pripeljejo ok. 9:00 in pridejo iskat ok. 17:45. Zjutraj vas bodo pozdravili s pijačo dobrodošlice, nato pa so vam na voljo vse storitve, ki jih ponujajo (neomejena pijača, streženo kosilo, ležalniki, senčniki in brisače, bazen), torej tako, kot če bi tam stanovali. Ta resort je majhen in, čeprav se sliši pocukrano, zelo romantičen. Na recepciji sva se pozanimala, koliko stane soba: najceneje kar so nama lahko ponudili je 580$ s polpenzionom v vili nad morjem brez davkov in doplačil. Prav tako ponujajo snorklanje s piknik kosilom (podobno kot najin izlet na peščeno sipino) za 93 $. Pozanimala sva se tudi, koliko stane potapljanje – 55$ za en potop na hišnem grebenu brez opreme. Za to je potrebno odšteti še prb. 35$. Seveda so vse cene brez DDV in dodatka na storitev (12% in 11%).

Cena najinega izleta je bila 100$ na osebo s podjetjem iCom.

 

maldives (1)
Sanje …

Centara Ras Fushi

To je hotel, kamor otroci pod 12 let nimajo vstopa. Prav tako ime eno zvezdico manj kot prejšnji resort, kar se je opazilo. Sam kompleks nama je bil bolj všeč v Adaaranu, vendar bazen je lepši v Centari (ampak kdo pa potrebuje bazen na Maldivih?).

maldives (17)

Zraven dražjih hišic na vodi, ponujajo tudi cenejše bungalove na plaži, ki pa so še vedno precej dragi (ok. 400$ na noč). Če bi prispela v tako drag resort in bi mi dali ta bungalov, bi bila precej razočarana. Bungalovi so majhni, precej nagužvani in precenjeni. Hišice nad vodo so izgledale lepše, vendar v primerjavi z Adaaranom so bile manjše. Popolnoma so spremenili obliko otoka in uničili del lagune, zato snorklanje ni bilo tako dobro. Je pa zato dodatna ponudba tukaj boljša: koktajli in vse alkoholne pijače so vključene v baru v bazenu, ki ima vgrajen šank, za kosilo smo se mastili v velikanskem bifeju, ki je ponujal tako lokalne jedi kot tudi mednarodne. Žal pa ni bila postrežena pijača dobrodošlice, plaža je bila precej polna, vendar brisače, ležalniki in senčniki so bili prav tako na voljo.
Seveda sva se tudi tukaj pozanimala, koliko stane potapljanje: 80$ za potop z opremo (+ 12% DDV-ja in 11% dodatek za storitev).

Cena tega izleta je bila 120$ na osebo.

 

maldives (22)
Centara Rasfushi

2 thoughts on “Fancy Maldivi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s