Skicirkus za družine

Tukaj lahko preberete članek v angleščini // Here you can read the article in English

 

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn je eno izmed največjih smučišč v Avstriji in leži na meji med Tirolsko in Solnograškim. S kar 270 km prog ponuja za vsakega nekaj – smučarski manijaki se lahko preizkusijo v »The Challenge«, freeriderji v krasnih in raznolikih strminah s celcem, freestylerji v res kul freestyle parkih, vikend smučarji v norih apres ski zabavah, seveda pa je to tudi odličen kraj za družine. Sama sicer še nimava otrok, ker pa ima vedno več najinih prijateljev otroke (in upava, da jih s tem člankom prepričava v skupen dopust na belih strminah), sva se odločila, da napiševa najin prvi »družinam prijazni« članek. 😊

Torej: Kje bodo uživali vsi, starši in otroci? V Skicircusu, ki je po najinem mnenju idealna izbira za družine. Akivnosti, v katerih bodo uživali najmlajši (vsaj midva bi, če bi še hodila s starši na počitnice):

  • Smučanje

Skicircus ima ogromno prog za začetnike vseh starosti. V vseh štirih izhodiščnih krajih so na voljo otroški poligoni s tekočimi traki, in progami, ki so ločene od ostalega smučišča. Seveda je na voljo ogromno smučarskih šol, ki so strokovno usposobljene za poučevanje smučanja.

saalbach-winter-ski-familie-00 -30-
Photo credit: http://www.saalbach.com

 

  • Poletno sankanje (možno tudi pozimi)

V Fieberbrunnu je s smučarsko vozovnico na voljo poletno sankališče (Timock’s coaster), ki deluje tudi pozimi. Če se želite spustiti v dolino nekoliko drugače, je poletno  (oz. zimsko na tračnicah) sankališče odlična izbira.

Fieberbrunn timock's coaster-0010

  • Pohod z lamami

V Fieberbrunnu na tipični avstrijski domačiji prebivajo tri lame, ki bodo vesele sprehoda z vami. Rade se crkljajo in so na dotik izjemno mehke, čeprav so njihovi izrazi nekoliko resni. A pozor, otroci si jih bodo želeli odpeljati domov (no vsaj jaz sem si jih želel (zdaj imam kot tolažbo doma na kavču 2 lami iz blaga – brez heca 😊)).

saalbach_1-134820
Llama Ronaldo
  • Vožnja s kočijo

Le kateri otrok se ne želi peljati s kočijo? Vožnja s kočijo po zasneženi pokrajini je res nekaj posebnega in je primerna za celo družino.

Photo credit Kimberly ...
Photo credit: Kimberly Karisch
  • Sankanje

Če (še) ne znamo smučat ali deskat, pa verjetno vsi obvladamo sankanje. Vsi vemo kako gre, a kako pogosto si ga kot odrasli privoščimo? Otroci so pri tem seveda izvrsten izgovor, češ otroci so hoteli. 😊 Sankate lahko v Saalbachu pri Spielberghaus, kjer lahko sankanje povežete tudi s tradicionalno večerjo. V Hinterglemmu pri Reiterkogelbahnu pa je nekoliko zahtevnejša proga za vešče »sankače«. 😊 Oboji nudijo tudi izposojo sank.

sledding-0000

  • Pohodne poti

Dolina reke Glemm ponuja nešteto označenih poti za pohodništvo v zimski pokrajini. Ob vseh poteh se je seveda mogoče tudi okrepčati.

J.P. Bardelot
Photo credit: Jean Paul Bardelott

 

  • Sprehod med drevesnimi krošnjami

Na koncu doline potoka Glemm je urejen park z 200m dolgim in 42 m visokim mostom Golden Gate. Tukaj lahko vidite, kako pozimi izgleda tipična alpska dolina. Po poti se lahko zapeljete tudi s kočijo.

golden gate -0000

 

Torej, kaj pravite? Kateri otrok se bi branil takšnih počitnic? Za vse mamice in očke, ki pa si želijo še kaj več, pa vabljeni k branju najinih 10 najljubših aktivnosti v Skicirkusu.

 

Midva se vračava v Skicircus vsako leto, kdo se nama pridruži naslednjič? 😉

 

Za več vtisov pa še najin video:

 


One thought on “Skicirkus za družine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s